AKTUELNO

Srpska lista ocenila je danas da su predstavnici Saveza za Srbiju na konferenciji za novinare izneli niz laži u nameri da pruže podršku neprijateljima Srbije u trenutku kada se vodi presudna bitka za Srbe na Kosovu i Metohiji.

- U trenutku kada se vodi presudna bitka za Srbe na Kosovu i Metohiji, a predsednik Aleksandar Vučić svojom diplomatijom Srbiju podiže na nivo kakav nikada pre nije imala na međunarodnom planu, a sve sa ciljem zaštite države Srbije, paraziti na političkom telu Srbije Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Boško Obradović i neki anonimusi, okupili su se da gomilom laži pokušaju da skrenu pažnju javnosti u nameri da pruže podršku neprijateljima Srbije - istakla je SL u saopštenju.

SL ukazuje i da pored niza laži nisu našli za shodno da kažu i po neku istinu, kao što je na primer da se Albanci na legalizaciji takozvane nezavisnosti Kosova zahvaljuju Vuku Jeremiću.

- Ovi jahači apokalipse i uništitelji Srbije - takođe nisu našli za shodno da kažu da ti isti Albanci Aleksandru Vučiću zabranjuju posetu srpskim selima u kojima Srbija realizuje preko 160 razvojnih projekata, a Dragana Đilasa dočekuju crvenim tepihom - navodi SL.

Nisu našli za shodno da kažu, kako navodi SL, da je Borko Stefanović uspostavio granicu tamo gde je nikad bilo nije, između Srba i Srba, na Jarinju i Brnjaku, kao što nisu rekli da su svojevremeno srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji blokirali račune, jer nisu hteli da slušaju protivzakonite naredbe Borisa Tadića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa.

- Ali i da su svojevremeno potpisali sa evropskim institucijama da Srbi na Kosmetu nisu deo Srbije i da nemaju pravo na bezvizni režim, čime su najdirektniji diskriminisali Srbe na Kosovu i Metohiji, na čijoj muci su zarađivali stotine miliona evra - ukazala je SL.

Zbog svega iznetog Srbi na Kosmetu smatraju da SzS nema šta ni da traži na izborima, a pošto su toga svesni, oni pokušavaju da "nekakvim bojkotom maskiraju činjenicu da ih građani Srbije neće, posebno mi na Kosovu i Metohiji, jer se ovaj narod odlično seća nesreće koju su nam doneli od 2000. godine na ovamo".

Oni navode da je narodu na Kosovu i Metohiji potrebna jaka, ekonomski stabilna i razvijena, međunarodno uvažavana Srbija, kakvu je stvorila Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić, a na ponos svih građana Srbije, a ne ponižena, opljačkana, razorena i klanovski podeljena zemlja, kakvu su napravili Đilas, Jeremić, Tadić.

- Jedino jaka, stabilna i razvijena Srbija je garant naše slobode, mira i budućnosti za decu širom naše otadžbine Srbije, zato znamo da srpski narod deli naš jasan stav da Srbija ne sme pasti u ruke onima koji bi da od nje naprave svoju privatnu firmu koja bi kao svaki parazit iz nje isisala život - poručila je SL.

#SZS

#Srpska lista

'