AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Vili Mir sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom o situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o budućim koracima Srbije na evropskom putu.

Predsednik Vučić i komesar Han su, u razgovoru o regionalnoj situaciji, posebno razmotrili zastoj u dijalogu Beograda i Prištine i stanje nastalo posle ostavke premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija i ovom prilikom, kao i uvek, reagovala smireno i odgovorno. On je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i angažovanju da se dijalog Beograda i Prištine odblokira. Takođe je ponovio da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje, kako bi sačuvala stabilnost u region.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Komesar Han je pozdravio opredeljenje Srbije da sačuva regionalnu stabilnost. On je još jednom istakao svoju spremnost da pokuša da pomogne da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Kada je o evropskim integracijama reč, komesar Han je pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i da sa većom odlučnošću radi na vladavini prava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić je čestitao komesaru Hanu na tome što ga je Austrija kandidovala za treći mandat u Evropskoj komisiji.

#Aleksandar Vučić

'