AKTUELNO

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić finansijski pomoći opštinu Drvar sa milion evra.

Ona je to rekla na svečanoj sednici Opštinskog veća povodom Dana opštine, navodeći da je o novoj finansijskoj pomoći informisana tokom razgovora sa generalnim sekretarom predsednika Srbije Nikolom Selakovićem, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

Prema njenim rečima, naredne nedelje predsednik Opštinskog veća Milan Kunić će imati sastanke sa direktorima javnih preduzeća i predsednicima mesnih zajednica kako bi razgovarali o prioritetima.

Povodom Dana opštine danas su na svečanoj akademiji dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, udruženjima i kolektivima. Za počasnog građanina Drvara proglašen je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a opštinsku plaketu u njegovo ime primio je Nikola Selaković.

- Kada dolazi priznanje iz Drvara predsedniku Vučiću za pomoć koju je do sada Republika Srbija, da li kada je on bio predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike pružao, na neki način jeste i počast i jedna vrsta obaveze - rekao je Selaković.

Prema njegovim recima, Republika Srbija i Republika Srpska su danas na vrhuncu svojih odnosa. Priznanje počasnog građanina dodeljeno je Vučiću, jer je pružio veliku podršku srpskim povratnicima u tu opštinu.

#Aleksandar Vučić

#Pomoć

'