AKTUELNO

Predsednik kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zatražio je juče raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost, a na toj bi sednici dvotrećinskom većinom trebalo da bude doneta odluka o njenom raspuštanju, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije za zakazivanje izbora - sastanak političkih stranaka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ili da skupština odluči o sopstvenom raspuštanju.

- Pozvao sam kolege iz političkih stranaka da se okupe u skupštini, da se dogovorimo o raspuštanju, a trebalo bi da se dogovorimo i o datumu izbora - rekao je Veselji za RTK, posle sastanka Upravnog veća DPK.

U vezi sa pozivom odlazećeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja političkim strankama na konsultacije, Veselji je rekao da se one tom pozivu neće odazvati, navodeći da je ostavka bila želja Haradinaja.

#Kadri Veselji

'