AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju, 18. avgusta, otvaranju autoputa "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Taj deo autoputa od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena. Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Foto: Tanjug

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig duzine 23,98 km. Tako će sa deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju od 18. avgusta, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km Autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Foto: Tanjug

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

#Aleksandar Vučić

#Auto-put

'