AKTUELNO

Član Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Beogradu Slavko Gak izjavio je da predstavnici, kako je rekao, bivše vlasti nemaju legitimitet da pričaju o problemima brige o deci u Srbiji, jer smatra da je kod njih interesa Srbije, najmanje.

- Videli su građani kako vi vodite brigu o deci. Videli su na nezakonito uvećanim računima za vrtiće koje ste im dostavljali, videli su po nekvalitetnim, nebezbednim školama koje ste im sklepali da biste se slikali na otvaranju. Videli su to po vrtićima bez kanalizacije, po preskupim zakupima koje ste plaćali novcem iz njihovih džepova - napomenuo je Gak, prenela je služba za informisanje SNS Beograd.

Gak dodaje da je aktuelna gradska vlast samo u gradu Beogradu budžet za obrazovanje i dečju zaštitu udvostručila, pa je sada 190 miliona evra, dok se u periodu bivše vlasti, prema rečima Gaka, izdvajalo 87 miliona evra.

- Besplatne udžbenike dobiće i ove godine oko 84.000 učenika, a u poslednje četiri godine Vlada Srbije je izdvojila 2,5 milijardi dinara za njih - istakao je Gak.

Gak se posebno obratio šefu odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikoli Jovanoviću navodeći da je prethodna vlast imala priliku da pokaže iskrenu brigu za decu.

- Da se iskreno brinete o deci, o uslovima u kojima borave u predškolskim ustanovama, o uslovima u kojima uče u školama, odavno biste se za njih pobrinuli. Imali ste svoju priliku. Propustili ste je i sada pustite ljude koji umeju i žele da to rade - zaključio je Gak.

#Beograd

#Slavko Gak

#Učenici

#škola

'