AKTUELNO

Šef odbornicke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković izjavio je danas povodom nedolaska opozije na jučerašnju sednicu gradskog parlamenta da to pokazuje da ne mogu da se suoče s političkim neistomišljenicima, niti da se bore sa argumentima SNS-a.

Mirković je rekao da je "opoziciji lepše da sedi ispred Skupštine grada svega desetak minuta i da na Tviteru glumi jake i hrabre političare nego da se argumentima suoči s političkim neistomišljenicima".

- Osnovni razlog zbog kojeg se opozicija ne pojavljuje na sednicama gradske i republicke skupštine jeste taj što oni ne mogu da istrpe istinu, kao i da se bore s brojnim argumentima SNS-a. Draganu Đilasu nije lako da sluša koliko je bio nesposoban kao gradonacelnik, da nije izglasao nijednu dobru odluku za grad i građane, pa je opozicija totalno nemoćna - rekao je Mirković.

On je naveo da, s druge strane, vlast vredno radi i da se to može videti na svakom koraku po rekonstrukciji ulica, puteva, uređenju i centralnih i najudaljenijih delova prestonice i da opozicija bojkot koristi kao odbrambeni mehanizam.

Mirković je dodao da je 2011. i 2012. godine kada je bio odbornik za vreme Đilasove vlasti, dao predlog da se sednice Skupštine grada prenose uživo na Studiju B i da je bio odbijen, dok danas građani svaku sednicu mogu pratiti uživo i tačno videti ko i kako radi.

Povodom najave opozicije da će bojkotovati predstojeće izbore, Mirković je ocenio da oni bojkotuju sve što podrazumeva rad, ali da "novac ne bojkotuju nikada, budući da je svako od odbornika iz Saveza za Srbiju do sada prihodovao 80.000 dinara kao odborničku naknadu, iako se na sednicama nisu pojavljivali".

- Bojkotom pokazuju da nisu spremni za izbore, jer to znači da u kampanji predstave ideje i rezultate koji ne postoje. Đilas nema šta da predstavi jer je Beogradu ostavio samo dugove, afere i katastrofu. Ostavio nam je dug od 1, 2 milijarde evra - rekao je Mirković.

Ističe da je apsurdno da Đilas sada govori o besplatnim vrtićima i udžbenicima, a oštetio je 15.000 porodica. Komentarišući aferu "Dajrekt medija", Mirković ističe da su svi znali da je preko te privatne firme bivši gradonacelnik sarađivao s državnim RTS-om, zloupotrebio svaki svoj položaj i kontrolisao sve medije.

- Budžet države oštećen je za stotine miliona dinara, pa se zato radujem što istraga daje rezultate - dodao je Mirković.

- Danas u Srbiji nema zaštičenih i nedodirljivih, već su svi pred zakonom jednaki i svako ko počini bilo kakvo krivično delo odgovaraće jednako. Tako će biti dok god Srpska napredna stranka bude na vlasti jer je to pravda i tako treba da budeš - zaključio je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#SNS

'