AKTUELNO

Rekonstruisani Trg republike služiće za organizovanje koncerata, modnih revija i raznih drugih događaja, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mi ćemo već sledeće nedelje imati prvu operu na Trgu, tu je i pozorište na samom trgu. Oni će koristiti ovu scenu na Trgu i često će imati svoje predstave na otvorenom. To bi trebalo da rade i druga pozorišta. Tokom decembra će ovde biti i dečje klizalište i ovo je Trg koji služi za takve stvari.To je prostor koji služi za kulturu, da se ljudi okupljaju, da se sastaju, da se održavaju kulturne manifestacije i svi veliki gradovi u svetu imaju ovakve trgove -  rekao je Vesić za RTS.

Prema njegovim rečima, zasađeno je 27 novih stabala koja ranije nisu postojala na trgu, kao i besplatna Wi-Fi zona pa će svi posetioci imati pristup internetu. Dodaje da je pored 27 klupa, od kojih šest pametnih, postavljena i najmodernija rasveta. Normalno je, kako kaže, da je u centru grada uvedena zona usporenog saobraćaja. Vesić je istakao da su radovi na obnovi Topličinog venca gotovi, te da će u to ime danas u 18.00 časova biti održan koncert.

#Goran Vesić

'