AKTUELNO

Predsednica Kosova rekla je da nema nameru da se ponovo kandiduje za istu funkciju.

Atifete Jahjaga je, na pitanje novinara da li bi njen drugi mandat bio uspešniji od ovog, rekla da je usredsređena na zaokruživanje mandata predsednika Kosova, preneo je dnevnik Zeri.

- Ima još stvari koje treba da zaokružim, i nemojte da zaboravite, imam još ulogu u prevazilaženju sadašnje krize. Gde god da sam nastaviću da budem posvećena i da na različite načine doprinosim mnogim pitanjima koje sam inicirala u ulozi predsednice - rekla je Jahjaga.

Upitana o potencijalnom izboru Hašima Tačija za predsednika Kosova, ona je rekla da je pravo poslanika Skupštine Kosova da odluče o predsedniku.

- To je pitanje za 120 poslanika, koji su po Ustavu ovlašćeni da izaberu predsednika Republike Kosovo. Izvan mojih ustavnih ovlaščenja je da sa ove pozicije dajem ocene o bilo kome - kazala je Jahjaga.

Prema koalicionom sporazumu Demokratske partije i Demokratskog saveza Kosova, na funkciju predsednika Kosova nakon isteka mandata Jahjage treba da bude izabran lider DPK i aktuelni zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova, Hašim Tači.

Autor: G.N.

'