AKTUELNO

Hoću pre svega našim ljudima na KiM da poručim da će Srbija nastaviti da ih podržava, da bude uz njih, kao i da je strašno važno to što se okupljamo da budemo jedinstveni pred ove izbore i pred Albancima i pred Međunarodnom zajednicom, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

-Da potpuno jedinstveno, monolitno zastupamo srpske državne i nacionalne interese. Danas u 13.30, nakon što je izvršila konsultacija sa državnim organima Srbije, sa predsednikom i sa predstavnicima Vlade, da će Srpska lista predati kandidaturu i svoju listu za srpskih predstavnika za predsetojeće pokrajinske, parlamentarne izore – najavio je Đurić na TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Skandalozan pritisak na Kseniju Božović

Kako naglašava "strahovito" je važno da Srbi nastupaju jedinstveno i da se okupe oko Srpske liste. Đurić je rekao da je GI SDP,  ubijenog Olivera Ivanovića, odlučila da nastupi na listi sa SL kako bi bila sa svojom državom i osudio pritiske na Kseniju Božović zbog te odluke. On je ocenio da je skandalozno ponašanje opozicije i pojedinih medija, koji, kako je rekao, vrše pritisak na Kseniju Božović. Đurić je naglasio da je zbog interesa Srba strahovito važno da nastupaju jedinstveno i da se što više srpskih predstavnika okupi oko Srpske liste. -Oni hoće da uzmu Kseniji Božović politički skalp samo zato što se usudila da bude uz svoju državu Srbiju, a istovremeno tu zamenu Ivanovića, pet puta saslušava kosovska policija u Prištini, pri čemu je potpuno jasno da je to postalo učestalo nakon što ta politička grupacija staje u okviru državne, jedinstvene politike - ocenjuje Đurić.

Jako je bitno, za ukupan srpski interes, kako je naglasio, je to što Srbi nastupaju jedinstveno.

- Priština je stalno igrala na kartu da podeli, da usitni srpsku političku scenu na KiM, tome su se nadali i neki u Međunarodnoj zajednici, koji su se nadali da bi na taj način mogli da podriju i pregovaračku poziciju Srbije i ukupnu snagu Srba na KiM – ocenjuje Đurić.

#Izbori

#Kosovo

#Marko Đurić

'