AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović reagovao je danas na navode zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića o pljački PKB-a, navodeći da se pljačka, pre svega, odnosi upravo na vreme Stefanovića, Dragana Đilasa i njihove stranačke kolege.

- Kad su toliko zabrinuti za sudbinu PKB-a mogli su, ako ne sve, onda bar deo para koje su oteli, da ulože u PKB. A uzeli su 619 miliona evra. Mogli su Stefanović i Đilas da kupe PKB, da ulože i naprave od njega ono što veruju da može da bude. Ali, ne. Oni bi da PKB bude državni, da ga razvijaju, ali sa tuđim ili državnim parama. A njihove, otete pare, da čuvaju za sebe - naveo je Stevanović.

Kako je rekao, Srbija se, posle vlasti Dragana Đilasa promenila.

- Od 2011. do 2013. godine država je PKB-u, kojim su oni upravljali, otpisala 80 miliona evra dugova. To su platili svi građani Srbije. I dok su građani plaćali dugove državnog PKB-a, Borko, Đilas su punili svoje džepove - naveo je Stevanović.

Dodao je da je Đilas, kao gradonačelnik Beograda, 2011. godine postavio za generalnog dirktora PKB-a Rajka Mandića, koji je, kaže, bio saradnik Miroslava Miškovića i do tada direktor "Delta Maksi Srbija" i "Delta auto".

Oni su za samo dve godine zadužili PKB za 20 miliona evra i iza sebe ostavili više od 40 miliona evra duga, naveo je Stevanović.

Stevanović je istakao da su od prodajne cene PKB-a namireni svi poverioci, svi radnici su dobili socijalni program, a firma šansu da preživi, razvija se i radi po tržišnim principima.

#Dragan Đilas

#Korupcija

#PKB

'