AKTUELNO

Posle više od 169 godina od kada je izgrađen dvorac Hertelendi u Bočaru, u opštini Novi Bečej, počela je rekonstrukcija i dogradnja postojećih objekata i izgradnja novih, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 361 milion dinara.

- Posle dugog čekanja i posle velikih pronevera bivše vlasti započeli smo radove na izgradnji ovog objekta. Rekonstruišemo postojeći i gradimo novi objekat za smeštaj 120 dece, gradimo novu salu za sportske aktivnosti, rekonstruišemo i park površine 6 hektara, pravimo praktično novi centar za predškolsku i školsku decu iz cele Srbije - kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Ovakav objekat, dodao je Mirović, AP Vojvodina nikad nije imala, pokazaćemo da smo sposobni da izgradimo ovaj objekat koji će deci biti na raspolaganju sledeće školske godine, i u kom će se otvoriti nova radna mesta.

- Obezbedićemo najbolje uslove za našu decu, i pokazaćemo da smo sposobni da ispravimo sve crne tačke koje nam je ostavila Pajtićeva vlast. Padali su na najoseteljivijim temama, na deci, na majkama, kako ovde, tako i na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde narednih dana započinjemo radove - rekao je  Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Do 2005. godine u ovom dvorcu bila je smeštena psihijatrijska bolnica, nakon čega je ovaj objekat napušten i urušen. Radovi koje je bivša vlast započela 2011. godine nisu realizovani. Prema nalazu sudskog veštaka na ovom projektu nestalo je 50 miliona dinara. Do 2016. godine, AP Vojvodina bila je opljačkana, dodao je predsednik Mirović. Ovaj objekat od ogromnog je značaja za Opštinu Novi Bečej, i pitanje je od životnog značaja za naseljeno mesto Bočar, rekao je predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Novi višenamenski kompleks Hertelendi će obuhvatati različite sadržaje namenjene deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta koji će omogućiti realizaciju programa obrazovanja, odmora i rekreacije, i boravka u prirodi. Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

#Borča

'