AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje da je najnoviji napad udruženja HVIDRA na Milorada Pupovca samo jedan od dokaza odnosa hrvatske države prema Srbima.

Linta u izjavi za javnost kaže da je predsednik Glavnog odbora krovne organizacije hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) Josip Periša potvrdio da je "pravi ustaša", jer je u svom govoru izneo niz teza, među kojima i da predsednik SDŠ-a Milorad Pupovac sprovodi velikosrpsku politiku u Hrvatskoj i da je "zloćudni tumor na telu Hrvatske".

Periša u svojoj izjavi najavljuje oštre mere protiv Pupovca što, kaže, Linta može da se tumači kao poziv na linč lidera preostalih Srba u Hrvatskoj.

Onače, kako Linta objašnjava, najnovniji napad na Pupovca usledio je zbog toga što je on u intervjuu ljubljanskom Delu rekao "da je novi talas ustašizacije Hrvatske i rehabilitacije genocidne NDH započeo nakon oslobađajuće presude ratnim zločicima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a da je ojačao nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju i da traje do danas".

HVIDRA je, smatra Linta, samo jedna od mnogih hrvatskih veteranskih organizacija koje baštine tradicije, te poručuje da se ne sme zaboraviti da su upravo hrvatski veterani učestovali u "Tuđmanovom ustaškom i zločinačkom projektu brutalnog proterivanja srpskog naroda, planskog ubijanja Srba i sistematskog uništavanja i pljačkanja srpske imovine".

#Miodrag Linta

'