AKTUELNO

Na poziv Instituta za transfuziju krvi Srbije Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke, podržao je akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj su se odazvali aktivisti opštinskih odbora Srpske napredne stranke.

Tom prilikom član Gradskog odbora Beograd Dragomir Petronijević rekao je da je ovo način kako Srpska napredna stranka radi i sprovodi politiku.

-Dok se Savez za Srbiju bavi bacanjem blata ispred gradske skupštine, čupanjem saobraćajnih znakova, pozivanjem na linčovanje i pretnjama političkim neistomišljenicima, mi se bavimo ovakvim, humanim stvarima, na ovaj način se organizujemo i mislimo da svi zajedno možemo da uradimo nešto korisno za građane - poručio je Petronijević i apelovao na sve građane koji su u mogućnosti da dođu i daju krv.

Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije je istakla da već sedam godina zaredom Institut organizuje ovakve akcije u saradnji sa Gradskim odborom Beograd.

Rodić je rekla da je septembar idealan mesec kada su ovakve akcije potrebne, jer rezerve krvi nisu stabilne nakon godišnjih odmora, kao i da je odziv iz godine u godinu sve veći. Tokom današnje akcije prikupljeno je 209 jedinica krvi.

#Dragomir Petronijević

#Krv

#SNS

'