AKTUELNO

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao je da se Srpski pokret Dveri i njen lider Boško Obradović otvorenim nepoštovanjem ljudskih prava jasno deklarišu kao antievropska i ekstremna desnica.

- Izjave predsednika Dveri o ljudskim pravima čine jasnom činjenicu da se politička organizacija sa takvim stavovima ne može boriti za poštovanje fundamentalnih vrednosti i sloboda - izjavio je Božović za agenciju Beta i dodao da je poštovanje tih vrednosti i sloboda preduslov stvaranja moderne i evropske Srbije.

On je naveo da je poštovanje ljudskih prava osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti.

Božović je rekao da izjavama kojima se ljudima drugačijeg seksualnog ili nekog drugog opredeljenja nešto zabranjuje predstavlja "najteži oblik kršenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima".

On je istakao da su svi ljudi ravnopravni i da ne sme da bude razlike u poštovanju njihovih ljudskih prava.

- Nema razlike u tome kada penzionerima uzmete stečenu penziju, kada nekome uskratite pravo da slobodno bira na izborima i kada zabranjujete nekome da šeta samo zato što je drugačijeg seksualnog opredeljenja - ocenio je Božović.

On je naveo da su to "radikalske vrednosti koje su kamen temeljac današnje vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

- Negde se, izgleda, nismo dobro razumeli - rekao je Božović.

Nekoliko stotina Čačana, mnogi s decom, učestvovalo je juče u "Porodičnoj šetnji" u organizaciji gradskih odbora opozicionih stranka Dveri i Nova Srbija.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je tom prilikom novinarima da su građani učešćem "odbranili tradicionalne i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih antiporodičnih i antihrišćanskih manifestacija u Čačku".

#Balša Božović

#Boško Obradović

'