AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je Srbe na KiM da na predstojećim izborima 6. oktobra glasaju za Srpsku listu.

Vulin je za Pink rekao da na taj način glasaju za vezu sa Beogradom i Vladom Srbije, ocenivši da se prištinske vlasti boje Srpske liste, jer znaju da će ta lista biti u najboljim odnosima i vezi sa Beogradom.

- Boje je se Srpske liste i iskreno se boje Aleksandra Vučića. Srpska lista je u saradnji sa Beogradom u uvek će biti u saradnji sa svojim narodom i svojom Vladom. A s kim drugim da bude? Svi koji pokušavaju da dobiju glasove od Albanaca i da se na taj način lažno predstave kao predstavnici Srba, da bi ušli u kosovski parlament i podržali sutra neku šiptarsku vladu, ne rade za Srbiju - naglasio je on.

Vulin je dodao da na KiM pokušavaju da primene "Komšićev model" iz BiH, gde je predstavnik hrvatskog naroda izabrana bošnjačkim glasovima.

- To hoće i na KiM da urade, da srpske poslanike izaberu malim brojem glasova kosovskih Albanaca - naveo je ministar i Srbima na KiM poručio da oni koji glasaju za Srpsku listu glasaju za vezu Kosova sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, vlastima u Prištini odgovara da se Srbi svađaju međusobno i da će sve uraditi da u parlamentu imaju predstavnike koji nisu u vezi sa Beogradom, a to potvrđuje i odluka da ne mogu da glasaju oni koji nemaju kosovske dokumente.

- Da bi dobili kosovska dokumenta morate da imate kosovsko državljanstvo. Na taj način oni žele da isključe Srbe sa severa KiM - zaključio je on.

Foto: TvPink Printscreen

Kome je do mira, raduje se jačanju vojske Srbije

Govoreći o opremanju srpske vojske, Vulin je istakao da je Vojska Srbije još jača i sigurnija, a to je dobra vest za čitav Balkan.

- Mi se ojačavamo, opremamo, naši oficiri i podoficiri se obučavaju, posade koje rade na BRDM-ovima su pokazale izuzetnu obučenost, za veoma kratko vreme savlađuju sve što je potrebno da bi se ovim sredstvom na najbolji način upravljalo – istakao je ministar odbrane.

Kako je dodao, Srbija ni u svojoj taktici, ni u svojoj politici, ni u svom mentalitetu nema potrebu da osvaja bilo čije teritorije

- Jednostavno nemamo ideju da bismo napali bilo koju drugu zemlju u okruženju. Samo hoćemo da budemo dovoljno snažni da sačuvamo svoju slobodu i da sačuvamo srpski narod, bez obzira gde živi,. Kome je do mira, on se raduje jačanju vojske Srbije jer je to garant mira na Balkanu – dodao je Vulin.

On je primetio da je vojna neutralnost najteže rešenje i da je uvek lakše skloniti se iza nekog velikog.

- Ali, u tom slučaju morate biti spremni da dođe vreme da taj veliki kaže da ćete vi svoju vojsku iskoristiti protiv nekog malog naroda, pa ćete našu decu da rade drugima oni što je činjeno nama. Nećemo da se to nikada dogodi. Srbija neće bacati bombe ni na koga, mi možemo samo da se branimo – podvukao je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'