AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u srpskom parlamentu Dragan Marković Palma podržao rebalans budžeta za 2019. godinu.

- Ministarstvo finansija Srbije odlično radi svoj posao i to u vreme kada se Srbija bori za svoju teritoriju Kosovo i Metohiju, koju neki žele da nam otmu i kada se neke velike svetske ekonomske sile ljute na Srbiju, zašto je Srbija napravila ekonomsku saradnju sa Kinom. Zameraju nam što mi hoćemo da Srbija ekonomski ojača, jer kada ojačate ekonomski onda ne mogu da rade sa vama šta žele, kao što je to bilo za vreme bivših vlasti u Srbiji. Ovaj ekonomski rast naše zemlje ne može da zaustavi ni NATO pakt - izjavio je u Skupštini Srbije predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Takođe je jasno da finansije i ekonomija zavise od politike i političkih odluka i veoma je važno što su predsednik Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić imali u Njujorku veoma uspešne razgovore sa predsednicima i premijerima država, koje ne odlučuju samo u Srbiji, nego o celom svetu - kazao je Marković

NAJVAŽNIJE JE ŠTO JE SUFICIT IZ REALNIH IZVORA

- Srbija se na svetskim ekonomskim listama nalazi visoko i iznad država koje su pre 7 – 8 godina bile ekonomski moćnici za našu zemlju. Najvažnije je što suficit u državnom budžetu nije od prodatih fabrika ili preduzeća, kako je bilo pre 10 ili12 godina, kada su se neki tadašnji ministri i premijeri hvalili suficitom. Tadašnji suficit je bio od prodatih fabrika i preduzeća i to od onih fabrika koje su trebale biti najmoćnije za budžet Srbije, kao što su fabrike duvana i cementa koje su tada prodavali, a ostavili su one fabrike koje su propale i koje su izgubile tržište. Pojedinci iz tadašnjih vlasti su pravili takve tenedere da domaće fabrike sa po više hiljada zaposlenih nisu imale bonitet da izađu na tender. Poslove su dobijale strane ftrme, a naše propadale. Toga danas više nema i zato je danas suficit od izvornih prihoda - rekao je Marković.

SRBIJA RADI KAO DA NIKADA NEĆE UĆI U EU, A SPREMNA JE DA UĐE SUTRA

- Ja sam bio jedan od prvih zagovornika da se u Srbiji napravi proevropska vlada. Danas se neka poglavlja otvaraju, neka zatvaraju, pa nam neki obećavaju da ćemo ući u EU 2025 i tako dalje. Ministar Siniša Mali i ministarsvo finansija rade kao da nikada nećemo ući u Evropsku uniju, a spremni smo da nas prime sutra - poručio je Marković i čestitao ministru Malom na odličnom poslu za Srbiju i njene građane.

OPOZICIJA U SRBIJI KAO TOTENHAM PROTIV BAJERNA

- Opozicija u Srbiji, koja stalno nešto kritikuje kako ništa ne valja u Srbiji je kao kada bi ljudi iz Totenhama nakon sinoćnjeg poraza protiv Bajerna u utakmici Lige šampiona sa 7:2 rekli kako im sudija ne valja ili kako su navijači ušli sa falsifikovanim kartama. Kao što opozicija u Srbiji hoće da kaže da ne valja birački spisak, koji nikada nije bio ažurniji - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

#Dragan Marković Palma

'