AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Vučić upoznao je predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Češke Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i ukazao na to da zastoj u dijalogu može da se prevaziđe samo kada Priština ukine takse na srpsku robu, navodi se u saopštenju službe za saradnju medija predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je uputio zahvalnost Češkoj na prijateljskom stavu prema Srbiji i na razumevanju srpske pozicije. Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou i da nedavna poseta predsednika Zemana Srbiji, kao i sutrašnja poseta predsednika Vučića Pragu u okviru sastanka Višegradske grupe, ukazuju na namere dveju zemalja da jačaju saradnju u svim oblastima.

On je naglasio da trgovinska razmena beleži značajan rast, dodavši da još uvek postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Vondraček je rekao da Češka smatra Srbiju najvažnijim partnerom u ovom regionu, istakavši opredeljenost Češke da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

#Aleksandar Vučić

'