AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Indije u Srbiji Subratom Batačardžijem i informisao ga o pojačanim pritiscima na srpski narod u pokrajini.

Đurić je istakao da je predizborna kampanje, uoči pokrajinskih izbora zakazanih za 6. oktobar, iskorišćena za sprovođenje otvorenog političkog terora nad Srpskom listom, a sa ciljem da se u parlament privremenih institucija samouprave u Prištini prevarom i zahvaljujući albanskim glasovima ubace neke stranke koje ne brane srpske nacionalne interese.

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je proteklih dana, prema Đurićevim rečima, suočen sa kršenjem fundamentalnog prava na političko organizovanje i slobodan izbor, što potvrđuje njegov status najugroženije nacionalne zajednice u Evropi, saopštila je Kancelarija za KiM.

Zahvaljujući Indiji na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije, Đurić je rekao da je Kosovo i Metohija problem čije rešenje se ozbiljno odražava na ceo međunarodno-pravni poredak, i zato je podrška velikih i uticajnih država poput Indije od ključne važnosti, ne samo za Srbiju, već i za budućnost međunarodnog prava.

#Marko Đurić

'