AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ispratio je večeras na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Jermenije Armena Sarkisijana, koji je boravio u zvaničnoj poseti našoj zemlji od 3. oktobra.

Tom prilikom Dačić je istakao da je poseta predsednika Sarkisijana bila veoma uspešna i da je tokom nje potvrđena posvećenost i želja za daljim jačanjem saradnje između dve zemlje. Domaćin jermenskom predsedniku bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Posle njihovog bilateralnog sastanka, Vučić je najavio otvaranje ambasade Srbije u Jerevanu do kraja godine, kao i ukidanje viza za jermenske građane u cilju daljeg jačanja prijateljstva jermenskog i srpskog naroda, dok je Sarkisijan istakao je da je u razgovorima potvrđena posvećenost i želja da dve države jačaju saradnju i otvore novo poglavlje u međusobnim odnosima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Uputio je poziv predsedniku Srbije da poseti Jerevan. Visoki gost iz Jeremnije razgovarao je i sa predsednicom parlamenta Majom Gojković i predsednicom Vlade Anom Brnabić. Zajedno sa Vučićem položio je u Zemunu vence na jermenski hačkar - krst kamen, simbol srpsko-jermenskog prijateljstva i zahvalnosti jermenskog naroda sedmorici pripadnika RV I PVO poginulim 1988. dok su prevozili humanitarnu pomoć u zemljotresom nastradalu Jermeniju.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Predsednik Jermenije položio je s gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem cveće na jermenske nadgrobne ploče koje se nalaze na Kalemegdanu. U toku posete jermenska delegacija obišla je i Naučno-tehnološki park Beograd (NTP), gde su im naši mladi inženjeri predstavili inovativne proizvode koji iz Srbije idu u ceo svet.

#Ivica Dačić

#Jermenija

#predsednik

'