AKTUELNO

Saša Adamović, istoričar, govoreći o poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji kaže da je to jedna od najznačajnijih poseta ove godine.

- Mi smo u relativno kratkom vremenu imali dva značajna međunarodna susreta. Prvi je odlazak naše delegacije u Vatikan, na sastanak sa papom Franciskom i evo sada veoma značajna, jedna od najznačajnijih poseta ove godine, poseta turskog predsednika Erdogana Srbiji – kazao je Adamović u Novom jutru TV Pink.

Kako kaže, poseta predsednika Turske je izuzetno značajna i pokazuje da je i za Tursku Srbija centralna zemlja regiona.

Foto: TvPink Printscreen

- Pokazuje da Turska sa Srbojom želi najbolje moguće odnose i ta orijentacija je naročito došla do izražaja posle onog puča, pokušaja državnog udara u Turskoj. Kada je ishod puča bio potpuno neizvestan predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana i pružio mu je punu je punu podršku. Pružio je podršku legitimno izabranom rukovodstvu Turske. Očito je da predsednik Erdogan to ne zaboravlja – istakao je Adamović.

Prema njegovim rečima, od tada su eksplodirali odnosi Srbije i Turske na mnogo načina, u pozitivnom smislu.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost, osvrnuo se na početak izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo rekavši da se ranije ulagalo u puteve ne bi bilo rata.

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija i Turska nikada u istoriji nisu imale ovako bliske, prijateljske, možemo reći i savezničke odnose. Nikada – istakao je Karanović.

Kako dodaje, to je rezultat vizionarske politike predsednika Aleksandra Vučića.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Redžep Tajip Erdogan

#Srbija

'