AKTUELNO

Svi radovi na Trgu republike trebalo bi da budu gotovi do 1. novembra, a saobraćaj na ovom potezu potpuno normalizovan, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

-Kada sam naložio da se preslože sve kocke na kolovozu pored Trga republike dao sam izvođaču rok 35-40 dana da završe taj posao. Taj rok ističe 1. novembra. Nemam razloga da ne verujem da ovaj nalog neće ispoštovati. Svakog dana mi podnose izveštaje i do sada je od 4.100 presloženo oko 3.600 kvadrata - rekao je Goran Vesić za "Blic".

Zamenik gradonačelnika je najavio da će biciklisti dobiti novu stazu, a kolovoz će nesmetano moći da koriste motociklisti što do sada nije bilo moguće.

-Juče je naš gradski urbanista Marko Stojičić sa Sekretarijatom za saobraćaj odredio trasu biciklističke staze na Trgu kako sam im i naložio. Već tokom sledeće nedelje pojedini delovi kolovoza biće pušteni za saobraćaj kako tehnološki proces bude dozvoljavao - dodaje Vesić.

Prema njegovim rečima, kada izvođač završi posao, grad će u dinar znati koliko će koštati rekonstrukcija Trga i kolovoza.

-Neki mediji su tendenziozno pisali o potencijalnim viškovima radova, ali su krili da ima mnogo više manjkova radova u odnosu na ugovoreno, pa kada se bude podvukla crta mogu već sada da vam kažem da će sve koštati manje nego što je bilo predviđeno ugovorom - istakao je Vesić dodajući: "Toliko o glupostima da će se izvođaču platiti više jer će na kraju dobiti manje novca".

On je ponovio da je preslaganje kocki urađeno o trošku izvođača i Grad taj posao neće platiti ni dinar. Kada ulica bude primljena i kada bude plaćena okončana situacija tada će na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište biti objavljen kompletan ugovor i sva prateća dokumentacija sa svim atestima i to će se dogoditi najkasnije do kraja novembra, najavio je Vesić.

-Nisam ja Dragan Ðilas da u tajnosti platim višak radova na Mostu na Adi 39 miliona evra, da izvođaču kao nagradu zato što je most pustio 1.1.2012. za početak njegove izborne kampanje isplatim nagradu od 14 miliona evra, da platim pilon koji nije u građevinskoj dozvoli i liftove koji ne rade ni danas milione evra - kaže Vesić. Prema njegovim rečima, poznat je i garantni rok za kompletne radove.

-Kada sve bude završeno, kada budu primljeni radovi i kada se plati izvođaču, počinje da teče garantni rok od tri godine u kome se svaki kvar ili popravka plaća o trošku izvođača - zaključio je Vesić

#Goran Vesić

'