AKTUELNO

Policajac kojem je Dragan Đilas pretio otkazom i psovao Dejan Stević je gostujući u emisiji 'Hit tvit' na televiziji Pink ispričao kako je zaustavio bahatog Đilasa.

Stević, zaposlen u Upravi saobraćajne policije, ispričao je ceo slučaj kada mu je Đilas pretio otkazom i rekao da je prvo uočio vozilo u saobraćaju koje je napravilo prekršaj, kao i da je tada imao 25 godina.

- Kao mlad policajac vas uče o pravnoj državi, vladavini prava, pravnoj etici...U konkretnoj situaciji, ja sam uočio vozilo koje se kretalo žutom trakom. Dešavalo se sve kod Sajma, nedelja je bila. Dajem znak rukom, ali vozač ne usporava. Pomeram se sa kolovoza jer vidim da gospodin nema nameru da stane. On nije uočio da ja imam motocikl, kada je uočio da idem ka vozilu, on se nebezbedno vraćao unazad. Zatim staje, vraća se u rikverec nekih pedesetak metara. Tada sam prišao vozilu, vidim da je vozač ugledan čovek, tako je izgledao jer u prvih par sekundi napravite profil osobe. Pozadi je bilo dvoje dece, napred sređena supruga i očekujete normalan pristup. On je meni kada sam tražio isprave dao vizit kartu - kazao je Stević i dodao:

Kako kaže, video je da piše da je čovek direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije, tada Borisa Tadića, i dodaje da je Đilas rekao "Evo ti ova kartica, da znaš ko te ostavio bez posla".

Foto: TvPink Printscreen

- Tada sam politiku pratio paušalno. Ali kada vam neko daje karticu, "evo ti ova kartica da znaš ko te ostavio bez posla" je bio veliki šok. Ovo nije bio usamljen slučaj. Imali smo pre samo par godina, izuzetnog policajca, sina pukovnika vojske, mi kao mlađi smo gledali da se ugledamo na njega. On zaustavlja funkcionera vladajuće partije u to vreme, 2005. godine. To je bilo na Autokomandi, daje mu se alko- test, on preti, odbija, drsko se ponaša. On se isključio kod SC Banjica, izlazi napolje i kaže policajcima zbog ovoga ćete dobiti otkaze, sad će vas zvati neko. Ko ih je zvao, ne znam. Posle samo dva dana, njih pozivaju u stanicu, tu se nalazi taj političar, koji im se podsmeva sve vreme, i uručuje im rešenje za čuvanje kućice u nekj policijskoj stanici. Zbog njegovog profesionalog postupanja, on dobija rešenje da sedi u kućici - ispričao je Stević i dodao da je zbog te situacije kupio diktafon.

Stević je naveo da su kola koja je Đilas vozio bila marke honda švajcarskih registracijskih tablica.

- Gospodin se meni tako obratio, rekao je "Odje*i", onda se postavlja pitanje vaspitanja koji se pred svojom porodicom tako ophodi prema policajcu - rekao je Stević.

Foto: TvPink Printscreen

Na to što mu je Đilas rekao da treba da ga pusti jer žuri na svadbu Stević kaže da baš u tim slučajevima ljudi treba da paze, prilagode brzinu i ne voze žutom trakom.

- Usledio je jedan jako naporan i težak epilog za mene i moju porodicu. Jedan šok koji je trajao jedno izvesno vreme. Ja sam posle sat vremena bio pozvan u mesto gde nam je baza. Funkcioner koji je meni bio nadređen rekao mi je ‘’Dečko, traže tvoju glavu. Znaš li koga si zaustavio’’ – rekao je Stević, i dodao da su mu padale najgore stvari na pamet.

- Tada sam čekao drugog sina, supruga bez posla, ja gubim posao u tom trenutku. Policijske plate nisu bile visoke. Suze na licu moje supruge i zabrinutost na licu mojih roditelja. Ne mogu da zaboravim. Ja se nisam ponovo sreo sa njim i ne bih želeo da se ponovo sretnemo. Mislim da je ovo bilo dovoljno za čitav život – rekao je Stević i dodao da je njegov sekundarni strah sve vreme bio prisutan, jer nije znao ko će moći da mu naudi.

- Kada sam razgovarao sa rukovodiocima ja sam taj snimak menjao za moju glavu, za moj mir – naveo je Stević.

#Dejan Stević

'