AKTUELNO

NATO agresija je bila planirani genocid, ocenili su sagovornici televizije Pink osvrnuvši se na alarmantne podatke da se svake godine registruje 36.000 novih slučajeva karcinoma.

Novinarka Olivera Miletović je podsetila da je Srbija povukla tužbu protiv zemalja koje su izvršile agresiju na Jugoslavoiju odmah nakon 5. oktobra 2000. godine.

- Mislim da možemo govoriti o planiranom genocidu, nisu samo uništavani objekti i ubijani civili, već je svesno i namerno otrovana naša zemlja, naše oranice, reke, vode i možemo govoriti da su na taj način ubijani i oni koji se nisu ni rodili – navela je Miletović.

Ona je ukazala i na zastrašujuće podatke o broju dece obolele od kancera.

- Naša vlast je posle 5. oktobra pomislila da tužba protiv država koje su nas bombardovale treba da se povuče, to je bila tajna. Sada se o tome ber govori. Javnost je bar spremna i zna šta nas očekuje – navela je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Politički analitičar Zoran Spasić podseća da je 15,1 tona osiromašenog uranijuma bačena na Srbiju, na 94 lokacije.

Najviše je osiromašenog uranijuma bačeno na KiM, oko Peći, Đakovice i Prizrena, na četiri lokacije na teritoiriji južne Srbije – Reljan, Bljačkovica, Borovica i Čerenovac.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vodila se kampanja od 2000. do 2008. godine prikrivanja takvih podataka. Period za nastajanje leukemije je 10 godina od bombardovanja, a za rak 15 godina – naveo je Spasić.

On je podsetio da je u Pančevu gađan reaktor sa vinilhloridom koji se koristi za izradu plastike, što je direktan ekocid, koji prethodi genocidu.

#NATO

'