AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa regionalnom direktorkom UN Populacionog fonda (UNFPA) za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Alanom Armitaž, koja u ime izvršne direktore UNFPA i podsekretara UN Natalije Kanem, boravi u Beogradu na 141. zasedanju skupštine Interparlamentarne unije.

Dačić se zahvalio na podršci i izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom Kancelarije UNFPA u Srbiji, posebno u domenu reproduktivnog zdravlja i prava, politike i programa usmerenih ka mladima i onih koji promovišu rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, kao i aktivnostima usmerenim na populaciona pitanja i trendove, saopšto je MSP.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Šef srpske diplomatije je čestitao sagovornici na jubilejima - 50 godina od osnivanja UNFPA i 25 godina od održavanja prve Međunarodne konferencije o stanovništvu i razvoju (ICPD) i novoj direktorki UNFPA za Srbiju Ajnabat Atajevi, koja je takođe bila u delegaciji, čestitao nedavno stupanje na dužnost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Armitaž se zahvalila na srdačnom gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo zbog odlične organizaciju 141. zasedanja IPU, uz iskazanu spremnost da kao regionalna direktorka UNFPA nastavi da doprinosi daljem intenziviranju i produbljivanju saradnje sa Srbijom.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

U tom kontekstu, najavila je globalni Samit koji će se u novembru održati u Najrobiju, kao i Regionalnu konferenciju o populacionoj dinamici, ljudskom kapitalu i održivom razvoju u Jugoistočnoj Evropi koja se sledeće nedelje održava u Sarajevu.

#Ivica Dačić

#Ujedinjene nacije

'