AKTUELNO

Nova akcija pripadnika specijalne jedinice ROSU na severu Kosova.

Prema saznanjima Pinka, oko sto pripadnika specijalne jedinice ROSU sa 25 džipova i specijalnih oklopnih vozila, upalo je na sever Kosova i Metohije.

Razlog upada, koji se dogodio rano jutros oko 5:50 sati, za sada je nepoznat, a prema nezvaničnim saznanjima, specijalci navodno imaju nalog Tužilaštva da upadnu u prostorije Srpske liste u "sklopu borbe pritiv terorizma".

Kako prenosi prištinska TV Klan Kosova, u akciji su uhapšena dva policajca u Severnoj Mitrovici.

Srpski državni vrh je, kako saznajemo, u pripravnosti, a predsednik Vučić i najviši funkcioneri bezbednosnih službi razmatraju hitne mere.

O opasnim planovima Albanaca i njihovom napadu na Sever već su diplomatskim kanalima obavešteni i Brisel, Vašington, Moskva i Peking.

Podsetimo, u maju ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Foto: Pink.rs

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tada na KiM uhapšeno 28 ljudi, od čega 19 policajaca i devet građana. Kako je pojasnio, od 19 policajaca, sedam su Albanci i jedan Bošnjak, a ostalo Srbi. Tom prilikom je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Uskoro opširnije...

Pročitajte još: VUČIĆ O PALJENJU VESIĆEVE KNJIGE: Užasna je slika poslata iz Beograda - Istražićemo koja su tačno lica palila knjige

#Kosovo

'