AKTUELNO

Pripadnici ROSU jutros su sa 25 džipova i specijalnih oklopnih vozila upali na sever Kosova i ponovo uznemirili građane.

Prema saznanjima Pinka, oko sto pripadnika specijalne jedinice ROSU sa 25 džipova i specijalnih oklopnih vozila, upalo je jutros oko 5:50 na sever Kosova i Metohije.

Razlog upada za sada je nepoznat, ali je evidentno da su na meti ROSU i obični građani. Oni su upali u srpsku kuću rušeći sve pred sobom. Jedna od glavnih meta ova operacije je bio komandant operative KPS regiona sever, Željko Bojić kome su "presvučeni pripadnici OVK u jedinice ROSU upali u stan, izvršili premetačinu i odveli mu sina Vasilija.

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, potvrdio je za televiziju Pink da su Bojiću jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Dodao je da je uhapšen je još jedan radnik KPS - Rade Basara, koji je radio na važnim i značajnim slučajevima.

Podsetimo, u maju ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tada na KiM uhapšeno 28 ljudi, od čega 19 policajaca i devet građana. Kako je pojasnio, od 19 policajaca, sedam su Albanci i jedan Bošnjak, a ostalo Srbi. Tom prilikom je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

Prema nezvaničnim saznanjima, specijalci navodno imaju nalog Tužilaštva da upadnu u prostorije Srpske liste u "sklopu borbe pritiv terorizma".

Uskoro opširnije...

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

#Kosovo

#ROSU

'