AKTUELNO

Televizija Pink uprkos pretnjma i uvredama ipak neće prestati da obaveštava javnost o dobrim rezulatima Vlade, kaže vlasnik i glavni i odgovorni urednik Željko Mitrović.

Mitrović ističe da je upravo to osnovni razlog uvredljivih nalepnica kojima je oblepljen Beograd.

- Jutros su se pojavile nalepnice, koje su zapravo poternice, gde smo Krle i ja, i na tim poternicama piše „Nalazaču nagrada“, tako da ja hoću da se prijavim, u Pinku sam do pet, šest, tako da taj koji je objavio da poštenom nalazaču ide nagrada ko me nađe, evo, ja sam nalazač sam sebe i taj neko neka dođe ovde slobodno do pet, šest. Ja sam vrlo rad da primim nagradu – kazao je Mitrović i dodao:

Kako kaže, to je potpuno normalno za svakog normalnog i pristojnog građanina Srbije, da se raduje rezultatima.

- Evo danas smo imali priliku da vidimo otvaranje radova na brzoj železnici Beograd-Budimpešta. Gradi se železnica, grade se putevi, grade se škole, grade se bolnice, grade se fabrike. Ne znam ni da nabrojim više koliko tih fabrika je napravljeno. I, naravno, televizija Pink kao i svaki normalan, prirodan i dobar mediji raduje se što to možemo sve da prikažemo i da objavimo.

Foto: TvPink Printscreen

Mitrović pretpostavlja da pomenuto vređanje izlazi iz toga što TV Pink ne prikriva rezultate Vlade.

- Rezultate Vlade prihvata i divi im se cela međunarodna zajednica. Mi danas imamo rast svega, rast BDP-a, rast plata i penzija, rast svih parametara. Imamo pad nezaposlenosti, imamo pad spoljnotrgovinskog debalansa. Imamo stabilno tržište, imamo stabilan dinar. Imamo potpuno jednu situaciju u kojoj svi parametri rastu, naravno, kao mediji to stalno objavljujemo i pratimo. Naravno, to nekog jako nervira i zato smo Krle i ja na poternicama i mi smo tvorovi koji treba da se pronađu, i ko ih pronađe nalazaču ide nagrada. Tako da, evo, ja još jednom sebe predlažem kao nalazača i objavljujem da sam nalazač sam sebe i molim da se ovde u Pinku, gde ću sigurno biti do pet, šest sati, da mi donese ovu nagradu, jer ja sam pošteni nalazač samog sebe – rekao je Mitrović.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, podseća da su slične poternice već viđene na skupovima Đilasovog Saveza za Srbiju.

Foto: TvPink Printscreen

- Pa znate šta, to su poternice, to je pretnja nasiljem, to je poziv na linč, to je namera da se ućutka politički protivnik i to je jednom rečju jedan od vidova verbalnog nasilja, nadam se samo verbalnog, koje u javnom diskursu opstajava, koje neki hrane, koje neki navijaju za tu vrstu obračuna sa političkim protivnicima - kazao je Krstić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na dvostruke aršine kada je reč o pretnjama političkim protivnicima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Samo gledajte različite aršine sa takvim uvredama, kada se pojavi nešto protiv Željka ili protiv Krstića, svi će da ćute, a kada se pojavi nešto deset puta slabije snage biće velika halabuka – rekao je Vučić ranije danas odgovarajući na pitanja novinara.

#Željko Mitrović

'