AKTUELNO

U prepunoj Svečanoj sali Gradske opštine Rakovica održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Srpske desnice, a jednoglasno delegati su izabrali Marinu Gavrančić za predsednika odbora.

Za potredsednika odbora izabran je Dobrica Petrić, za sekretara Rade Furtula, dok su članovi rakovičkog odbora Srpske Desnice Bžetislav Marjanović, Gordana Todorović, Aleksandar Đorđević i Ivan galić.

Buđenju Rakovice, koja je bila industrijski i razvojni centar, ne samo Beograda, već i Srbije, prisustvovalo je više od tristotine Rakovčana, koji su uz aplauz dočekali lidera Srpske Desnice Mišu Vacića.

Foto: Printscreen Facebook/Српска десница

Predsednik Vacić je obraćajući se pristutnima, čestitao na brojnosti, ističući da je odbor Srpske Desnice na Rakovici, zvanično najmasovniji odbor u Beogradu.

- Vi ste ponos Srpske Desnice, vi ste moj ponos, i odgovor na liberalne napade kojim sam izložen protiklih dana. Optužuju me da sam rekao da ću raseliti nelojalne Srbe iz Bujanovca koji sarađuju sa šiptarskim separatistima. Srpska Desnica će iz institucija proterati sve izdajnike, pa makar oni bili i Srbi. Jer Srbin je i Čedomir Jovanović, i Nataša Kandić. U našim institucijama nema mesta za izdajnike, i zato Srpska Desnica jača svakim danom, naš narod u nama prepoznaje snagu da se borimo da sačuvamo naš nacionalni identitet i suverenitet. Mi se brinemo, i kada budemo deo vlasti, mi svi zajedno, borićemo se za našu Srbiju, za našu majku Srbiju - kazao je Vacić, dodajući da se Srpska Desnica zalaže da zaštiti srpsku ženu, trudnicu porodilju, da zaštiti srpsku majku, i da je jedini način da se program Srpske Desnice sprovede u delo upravo učešće na izborima i ulazak u institucije.

Foto: Printscreen Facebook/Српска десница

- Mi ćemo uvesti još jače patriotizam u parlament. Mi svi zajedno ćemo se boriti da se u Rakovici opet razvija privreda, da ovde opet bude centar industrije, da sve ono što je decenijama uništavano – obnovimo. Vi ćete to da uradite, jer ćete biti deo vlasti zajedno sa mnom. Srbija čeka na nas. Od Dragaša pa do Subotice. Vi ste danas zvanično postali deo naše porodice. Ja želim da se mi prema Srbiji ponašamo kao prema majci - rekao je predsednik Srpske Desnice, pozivajući sve da ustanu i da zajedno aplaudiraju Srbiji, i dodao:

- Hvala vam što volite Rakovicu, hvala vam što volite Beograd. Ali hvala vam što volite Srbiju, i što ste ostali u svojoj otadžbini da je zajedno gradimo za naše buduće generacije. Naš narod se budi! Živela Srbija!

View this post on Instagram

Данас је у Раковици основан Општински одбор Српске Деснице. За председника одбора је изабрана Марина Гавранчић, за потпредседника Добрица Петрић, а за секретара Раде Фуртула. Окупљенима су се обратили новоизабрани председник Општинског одбора Марина Гавранчић као и потпредседник Добрица Петрић, након којих је присутне поздравила Александра Ђоковић, председник Кола жена Српске Деснице. На самом крају скупштине присутнима се обратио и председник Српске Деснице Миша Вацић. #srpskadesnica #misavacic #rakovica

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on

Svojim komšijama obratila se i predsednik odbora Marina Gavrančić podsećajući da su načela Srpske Desnice s načela svakog građanina naše zemlje koji voli Srbiju i želi da je sačuva od svih spoljaših i unutraših uticaja koji negativno deluju na nju.

- Srpska Desnica se zalaže da se očuva porodica - da se na najviši stepen stave tri najvrednije uloge čoveka: uloga supružnika, uloga roditelja i uloga deteta. Da čuvamo svaki novi život i svoju decu. Da se neguje tradicija, poštuje istorija Srbije, sačuva nacionalni identitet. Da se zastiti bogato duhovno nasleđe za generacije koje dolaze posle nas. Srpska Desnica će se boriti da se vojnom obukom maksimalno pojača odbrana zemlje, da se beskrajno poštuju svi oni koji su se borili i dali svoje živote za našu zemlju - rekla je Gavrančić.

Foto: Printscreen Facebook/Српска десница

- Imamo istoriju i tradiciju koja nije mit, niti bajka. I na kojoj nam može pozavideti ceo svet. Zato imamo ogroman dug prema precima, jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni nekih od nas, ili bi pričali turski ili austrijski-austrougarski. A još veći dug prema potomstvu, kojem ćemo napraviti uslove za ostanak, i da budu srećni i zadovoljni u ovoj našoj lepoj Srbiji, i da nikome ne padne na pamet da ode odavde, osim turistički - istakao je Dobrica Petrić, potpredsednik rakovičkog odbora Srpske Desnice.

Foto: Printscreen Facebook/Српска десница

Aleksandra Đoković, predsednik Kola žena Srpske Desnice, čestitajući novoizabranom predsedniku odbora Marini Gavarnčić, istakla je da joj je izuzetno drago da jedna dama vodi rakovički odbor, kao i da je uloga žene u Srpskoj Desnici jaka, i o tome govori činjenica da se na velikom broju rukovodećih pozicija nalaze upravo pripadnice lepšeg pola.

Foto: Printscreen Facebook/Српска десница

- Коло жена Српске Деснице наставља борбу у циљу очувања традиције, културе, породичних и свих националних вредности. Залагаћемо се у циљу очувања свега оног што је било добро и имало вредност за српски народ. Између осталог иницираћемо враћање предмета домаћинство и општетехничко образовање, увођење предмета етике и естетике. Одлучни смо у протеривању мита, корупције и малверзација из свих институција. Заједно ка истом циљу -закључила је Александра Ђоковић.

#Srpska Desnica

'