AKTUELNO

Članovi Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) na današnjoj vanrednoj sednici usvojili su izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu Siniše Malog i kao ni stručna i etička komisija fakulteta, koje su prethodno analizirale disertaciju Malog nisu je proglasili plagijatom.

U zaključku Veća FON, koji će biti poslat Odboru za etička pitanja Univerziteta, koje ima rok do 4. novembra da se izjasni o ovom slučaju, na osnovu izveštaja stručne komisije i odluka Nastavno-naučnog veća FON, nije navedeno da je rad plagijat, niti se preporučuje oduzimanje doktorata.

U izveštaju koji su usvojili preporučena je javna opomena za autora rada "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji", zbog određenih propusta u citiranju pojedinih izvora iz literature.

Članovi i Nastavno-naučnog veća su glasali o tri ponuđene opcije - da se izveštaj ne usvoji, da se izrekne javna opomena ili da se izrekne javna osuda, a većina je podržala opciju javne osude, saopštio je FON.

#FON

#Siniša Mali

'