AKTUELNO

Predsednik opštine Stari grad i funkcioner Đilasove Stranke slobode i pravde, Marko Bastać na televiziji Nova S, rekao je da neće pristati na poligrafsko ispitivanje u vezi sa navodima koje je izneo njegov kum Lazar Lešnjak.

Podsetimo, Lešnjak je Bastaća optužio da žestoku torturu i mučenje, kada je odbio da učestvuje u Bastaćevim kriminalnim radnjama.

Bastać je, na televiziji Nova S, na direktno pitanje da li će se odazvati pozivu policije i tužilaštva da da izjavu, negativno odgovorio.

Popović Ivković: Sada sam sigurna da je Lazar Lešnjak govorio istinu kada je Bastaća optužio za korupciju i prebijanje

-Potpuno je očekivano pravdanje Marka Bastaća na Đilasovoj televiziji, ali je očekivana i bojazan od odlaska na poligraf, jer gotovo svi kriminalci, ali i oni koji znaju da su krivi, beže od poligrafskog testiranja, kako se ne bi razotkrila njihova umešanost u izvršenje krivičnih dela - izjavila je članica predseništva SNS Biljane Popović Ivković, povodom Bastaćevog odbijanja poligrafa. -Sada sam sigurna da je Lazar Lešnjak govorio istinu kada je Bastaća optužio za korupciju i prebijanje. Uostalom imamo neke primere iz prošlosti kada je svojevremeno predsednik Aleksandar Vučić lažno bio optužen od strane Bojana Pajtića, ali isto tako je bez ikakve dileme prihvatio poligraf i dokazao istinu, ali je Pajtić odbio poligraf, kao i danas Bastać - dodaje ona. Kako zaključuje, celodnevna pravdanja, vidna uznemirenost Marka Bastaća i pokušaji da minimalizuje stravičnu ispovest venčanog kuma potvrdjuju da mu savest nije čista.

#Marko Bastać

'