AKTUELNO

Vuk Jeremić poslednji je čovek na planeti koji bi trebalo ikada da govori o Kosovu i Metohiji, izjavio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktor kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

On je istakao da će predsednik Narodne stranke i bivši ministar inostranih poslova posle svega što je učinio, čime je oslabio pozicije Srbije u južnoj pokrajini i otežao položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta.

Đurić je u izjavi za javnost kazao da je zbog svojih poteza Jeremić postao "kosovarski heroj" i omiljeni srpski političar u Prištini.

Đurić je podsetio da je Jeremić direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što je i do danas najveći politički argument prištinskih separatista u međunarodnoj komunikaciji.

- Bio je advokat i realizator izmeštanja dijaloga o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, bio je i nadležan za dijalog sa Prištinom i niz sporazuma kojima je Srbija fazno istiskivana sa Kosova i Metohije, da bi na kraju sve rezultiralo i postavljanjem faktičke granice između Srba i Srba i instaliranjem albanskih policajaca i carinika na Jarinju i Brnjaku - rekao je Đurić.

#Kosovo

#Marko Đurić

'