AKTUELNO

Vuk Jeremić je godinama predano radio na učvršćivanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i do danas je ostao najčvršći oslonac Prištine u Beogradu, napadajući sinhronizovano sa albanskim separatistima i njihovim sponzorima predsednika Aleksandra Vučića, izjavio je Marko Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Prema njegovim rečima, Jeremić se u prošlosti "igrao interesima Srbije i sve ih je razbio u paramparčad, dovevši samoproglašeno Kosovo na prag članstva u Ujedinjenim nacijama".

"Jedini razlog što je Kosovo i dalje samoproglašeni provizorijum, a ne punopravni član međunarodne zajednice, jeste taj što smo uspeli da povratimo kredibilitet naše države u odnosu sa zemljama koje su u Savetu bezbednosti naši saveznici u odbrani srpskih interesa u južnoj pokrajini", saopštio je Đurić i dodao:

"Dok su u Jeremićevo vreme pljuštala priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, danas, zahvaljujući političkoj snazi i kredibilitetu predsednika Vučića, mnoge države povlače svoju podršku separatistima u Prištini. Svako njegovo pozivanje na KiM jeste očajnički pokušaj pranja biografije, ali Jeremić je toliko prljav da ga ne mogu oprati Sava i Dunav".

Đurić, dalje, u saopštenju tvrdi da je jedini zadatak Vuka Jeremića "da oslabi predsednika Aleksandra Vučića i SNS kao jedine garante čvrste i nepokolebljive odbrane srpskih nacionalnih interesa".

"Jeremić je angažovan da Srbiju ponovo baci na kolena, kako bi albanski sponzori mogli da nastave tamo gde su stali u trenutku kada je žuta kamarila zbog svoje korumpiranosti i nesposobnosti oterana sa vlasti", zaključuje u saopštenju Đurić.

#Beograd

#Marko Đurić

#SNS

#Vuk Jeremić

'