AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova i evropskom putu Srbije.

Stefanović je rekao da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji i da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da radi kako bi ispunilo sve aktivnosti predviđene Akcionim planom za Poglavlje 24.

Ambasador Lo Kašo istakao je da Italija pruža punu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i da ceni napore koje je Srbija ostvarila u dostizanju evropskih standarda.

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije/Odeljenje za medije i komunikacije

Stefanović i Lo Kašo ocenili su da je saradnja policija dve zemlje dobra i intenzivna, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, narkotika, suzbijanja iregularnih migracija i trgovine ljudima.

Stefanović je naglasio da je Srbija apsolutno posvećena rešavanju problema iregularnih migracija, da je pouzdan partner, zemljama regiona, Italiji i ostalim zemljama Evropske unije, kao i da je ostvarila dobre rezultate u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima.

#Karlo Lo Kašo

#Nebojša Stefanović

#Sastanak

'