AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić poželeo je dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadoru Republike Mjanmarske Unije u Republici Srbiji Turenu Tant Zinu.

Ministar Dačić je istakao značaj višedecenijskog prijateljstva, naglasivši da će dve države naredne godine obeležiti značajan jubilej, 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Potvrdio je da Srbiju i Mjanmar tradicionalno povezuje uzajamno prijateljstvo, poštovanje i razumevanje, posebno po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

- Zahvalan sam na principijelnom i čvrstom stavu Republike Mjanmarske Unije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i nadam se da će mjanmarska podrška u međunarodnim forumima ostati nepromenjena - kazao je Dačić.

- Postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske saradnje, na tome će obe strane zajednički raditi u budućnosti - ukazao je on.

Ambasador Mjanmara Turen Tan Zin se zahvalio ministru Dačiću na dobrodošlici i njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Mjanmara, pogotovo u svetlu njegove posete Mjanmaru u januaru 2019. godine. Još jednom je potvrdio čvrst stav Mjanmara po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova“, koji će, i ubuduće, ostati nepromenjen.

Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa za Republiku Srbiju i Republiku Mjanmarsku Uniju.

#Ivica Dačić

#Politika

'