AKTUELNO

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarevsaopštio je večeras da Aljbin Kurti iz neznanja širi dezinformacije, poput one da Beograd ne priznaje diplome sa Kosova i Metohije.

- Prava i istinita informacija je da je od početka primene sporazuma o uzajamnom priznavanju diploma Beograd pozitivno odgovorio na 75 odsto zahteva za priznavanje diploma stečenih na univerzitetima u našoj južnoj pokrajini koji su pristigli do 2016. godine - naveo je Kozarev reagujući na izjavu Kurtija da Srbija ne priznaje diplome sa Kosova.

Kozarev je istakao da Kurti ne zna o čemu govori, jer je Beograd taj koji treba da u ovoj stvari insistira na reciprocitetu, budući da u istom periodu od strane Prištine nije priznata nijedna diploma ustanova iz obrazovnog sistema Republike Srbije, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Priština je, naime, odbila da prihvati spisak naših univerziteta i da prizna Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega je i priznavanje diploma sa naše strane obustavljeno - ukazao je Kozarev.

On je istakao da bi Kurti trebalo da makar pročita sporazume postignute u Briselu pre nego što odluči da ih komentariše i da se raspita kod svojih kolega u Prištini o tome kako su i kada sve kršili dogovore.

#Dušan Kozarev

'