AKTUELNO

Dragan Marković Palma se danas u Sofiji susreo sa predstavnicima Bugarske socijalističke partije.

Dragan Marković Palma je danas imao sastanak sa Kaojanom Pargofom, narodnim poslanikom i predsednikom Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije za Sofiju, Borisom Cvetkovim, predsednikom Gradske organizacije Bugarskog antifašističkog saveza za Sofiju i Nikolajem Conkovim, gradskim odbornikom Socijalističke partije Bugarske u parlamentu glavnog grada Bugarske.

Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Kovačevci Vasil Stanimirov.

- Moje najvažnije pitanje poslanicima Bugarske socijalističke partije je bilo kako se oni kao opozicija bore i šta rade u parlamentu. Čuo sam da se programom, idejama i delima bore za građane Bugarske, kako u parlamentu tako i u svim drugim institucijama Bugarske. Moj zaključak je da je razlika između srpske i bugarske opozicije drastična jer se Bugarska opozicija takmiči i bori boljim idejama i programom dok opozicija u Srbiji tuče žene, upada u televiziju sa motornim testerama, i ruše sve što se gradi u Beogradu.Bugarska opozicija je veoma aktivna u parlamentu Bugarske, koji se takođe prenosi na televiziji, i tako prenosi dobre poruke građanima Bugarske. U Srbiji vanparlamentarna opozicija ucenjuje parlamentarnu opoziciju da bojkotuje rad Skupštine jer jedni bez drugih ne mogu da prođu cenzus. Dok opozicija u Srbiji traži da se odlože izbori, opozicija u Bugarskoj jedva čeka da neko predloži izbore.Predlažem našoj opoziciji da se ugleda na bugarsku opoziciju - izjavio je Marković.

Foto: Pink.rs

Kaojan Pargof, narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije u Sofiji izjavio je da mu je čast što je imao priliku da se susretne sa Draganom Markovićem Palmom koga je slušao na Kongresu SPSa u Beogradu.

- Tada sam shvatio da imamo mnogo sličnosti u idejama. Čuo sam i mnogo novih ideja modernog socijalizama i od Dragana Markovića i od Ivice Dačića. Sada moramo u parlamentu da pritisnemo vlast da sprovede ideje koje smo obećali građanima. Predstavio sam gospodinu Markoviću Zajednicu balkanskih gradova koju smo formirali koja će značajno unaprediti odnose između balkanskih naroda i država - rekao je gospodin Pargof.

#Dragan Marković Palma

'