AKTUELNO

Zamenik šefa odborničke grupe SNS Radoslav Marjanović izjavio je danas da lider Stranke slobode i pravde (SSP) i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas komentariše sve teme u društvu, a jedino izbegava da odgovori na pitanje kako je postao jedan od najbogatijih političara u zemlji.

"Mesecima smo svedoci da politički profiter Dragan Đilas zna da komentariše sve teme, ali izbegava da kometariše jednu važnu, a to je kako je uspeo da od jednog običnog preduzetnika, koji je imao 74.000 evra, postane jedan od najbogatijih poitičara, koji je svojim firmama dok je obavljao državne funkcije obezbedio prihode od 619 miliona evra", rekao je Marjanović novinarima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema njegovim rečima, te firme su imale profit 105 miliona evra, dok je Đilas sam prijavio lično bogatstvo od 25 miliona evra.

"Đilas sve komentariše i u sve se razume, ali nikako građanima da odgovori na ovo pitanje. Đilas se nije izjasnio i prećutao je kada je objavljeno da je predsednik opštine Stari grad i potpredsednik njegove stranke Marko Bastać proneverio skoro 200 miliona dinara iz opštine plaćajući funkcionere, odbornike i batinaše", naveo je Marjanović.

Kaže da su o tome govorila dva uzbunjivača, navodeći da je jedan od njih Lazar Lešnjak, venčani kum i nekadašnji saradnik Bastaća, koji je tvrdio da mu je Bastać stavljao kesu na glavu zato što mu nije doneo jednu kovertu koju su uzimali kao "reket" od divljih graditelja na Starom gradu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Đilas se o tome nije izjasnio, pa pretpostavljamo da on i podržava takvu politku. Takođe, nije se izjasnio ni o brojnim malverzacijama na bazenu 'Milan Gale Muškatirović', gde su njegovi kadrovi učestvovali u rukovođenju bazena, gde su napravili dug od skoro dva miliona evra", rekao je Marjanović.

Smatra da je svakome jasno da jedino čime se Đilas bavi i čime želi da se bavi jeste, kako kaže, da se "dočepa gradske kase ponovo i da nastavi tamo gde je stao".

"Model, po kome bi ponovo vodio Srbiju, ukoliko bi došao na vlast, jeste opština Stari grad na čelu Bastaćem koji će ostati simbol nasilja u politici. Jedan funkcioner se ponaša na mafijaški način i svom venčanom kumu, bivšem najbližem saradniku i bivšem članu veća stavlja kesu na glavu", kazao je Marjanović.

Na taj način, kaže, pokazuje da ga jedino zanima kako da uzimaju novac i reketiraju građane, dok se, navodi Marjinović, Đilas se za sve ovo vreme nije nijednom oglasio na tu temu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Dragan Đilas

#Radoslav Marjanović

'