AKTUELNO

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest lica N. S, M. R, S. A, D. M, Z. J. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, 16. januara 2018. godine.

Optužnica je podignuta za krivična dela "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja", "otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti saizvršilaca" i "manipulacija dokazima kod saizvršilaca", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Tanjug AP/Bojan Slavković

Podsetimo, "Kosovo Online" je pre desetak dana izvestilo da je kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.

U obrazloženju optužnice, kako je portal naveo, navodi se da su "Sasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su one poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.

Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica. Inače, Rošić i Spasojević su uhapšeni pre godinu dana tokom akcije ROSU na severu Kosova i Metonije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u severnom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

#optužnica

'