AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu. Predsednik Vučić je informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi. Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Njegova svetost patrijarh zahvalio je predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru. Patrijarh je informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je rekao da će država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Sastanku su prisustvovali episkop bački G. Irinej, remezijanski G. Stefan, starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

#Aleksandar Vučić

#Patrijarh Irinej

#Srbija

'