AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sočiju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u rezidenciji "Bočarov ručej", a nakon zajedničke konferencije sa ruskim kolegom, on je okupljenim novinarima odgovarao na pitanja o temama sastanka.

- Ukoliko ne dođe do tranzita između Rusije i Ukrajine, mi smo u problemu. Naša industrijska proizvodnja raste. To je pitanje za industriju, od toga živmo i radimo. Srećan sam što je Putin primetio veliki napredak ekonomije kod nas – rekao je Vučić novinarima.

On je najavio i da je prihvaito da dođe u Moskvu 9. maja u posetu.

- Pozvao sam i predsednika Putina da dođe u Srbiju i vidi hram Svetog Save – kazao je.

- Oko svega možemo da se dogovorimo. Gas je za nas važno pitanje. Planiramo takođe uz rusku pomoć i unapređenje železnice i dispičerski centar. Razgovarali smo o mašinama na Đerdapu, žele da se konkurišu za poslove tamo – otkrio je predsednik o čemu je sve pričao na sastanaku sa predsendnikom Putinom.,

Nagalasio je da je i vojna saradnja dveju zemalja odlična. Takođe, i Kosovo je bilo na dnenvnom redu.

- Marko Đurić je izneo sve što se tiče KiM. Putin je rekao da sve što je Srbija podržala, podržaće i Rusija. Nećemo da dozvolimo da nas iko ponižava – rekao je.

- Nemam problem da bilo šta kažem i zbog toga me predsednik Putin poštuje. Uvek imam svoj stav – dodao je Vučić.,

Odnosi Beogarda i Moskve koji su „trnu u oku“ drugim zemljama, na šta predsednik Vučić kaže je o svemu pričao sa Putinom.

- Ne mogu da komentarišem šta druge zemlje misle. Velika vest je izgradnja gasovoda. To je 60 milijardi kubnih gasa koji ide za Kinu – rekao je predsednik Vučić.

- Ja da formiram vladu sa onima koji su zemlju razorili ne želim. Da učestvujem u vladi koja je uništila Srbiju, ne učestvujem. Bilo je raznih ponuda, i u uvek sam u pristojnom roku molio da napuste prostoriju – prokomentarisao je predsednik Vučić spekulacije da je dobijao ponudu da formira vladu sa jednim delom opozicije.

#Aleksandar Vučić

'