AKTUELNO

Osnovno tužilaštvo u Prištini počelo je da radi na krivičnoj prijavi koju su funkcioneri Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Gljauk Konjufca podneli protiv predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, prenose prištinski mediji.

U saopštenju za javnost Samoopredeljenja navodeno je da su Kurti i Konjufca sutra pozvani u tužilaštvo da daju iskaz o tom slučaju.

“Stigao je je poziv da predstavnici Samoopredeljenja Aljbin Kjurti i Gljauk Konjufca sutra izađu pred tužilaštvo i svedoče o slučaju krivične prijave koju smo podneli”, navedeno je u saopštenju.

“Predsednik Hašim Tači i Kadri Veselji, tada predsednik skupštine, pod zakletvom su lažno svedočili u tužbi protiv organizacije 'Oko naroda' rekavši da su Kurti i Konjufca deo te organizacije, koju nazivaju terorističkom. Nakon podnošenja krivične prijave, Konjuvca je lažna svedočenja Tačija i Veseljija nazvao pokušajem političkog eliminisanja Samoopredeljenja”, kažu u Samoopredeljenju.

U Samoopredeljenju podsećaju da je prošlo sedam meseci otkako su podneli krivičnu prijavu.

“Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i tada šef poslaničke grupe Gljauk Konjufca podneli su 25. aprila krivičnu prijavu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, zbog lažne izjave date pod zakletvom”, navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.

#Aljbin Kurti

#Gljauk Konjufca

#Hašim Tači

'