AKTUELNO

Reagujući na izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića da Srbija nema kapacitete da rešava probleme migranata i da je potrebno da se promeni stav prema njima, ministar je rada Zoran Đorđević istakao da se s takvi stavom ne slaže.

On je danas na sednici Narodne skupštine povodom 18. decembra Međunarodnog dana migranata takve izjave oceno kao "fašističke" i naglasio da nema slaganja sa takvim zalaganjem tog dela opozicije, iza koga, kako je rekao, pored Obradovića stoje Dragan Đilas i Vuk Jeremić.

- Srbija je nastala na antifašističkim temeljima i uvek bila slobodarska zemlja, koja je krvavo izborila svoju slobodu i ovakve ludačke i šizofrene ideje nikada neće u današnjoj Srbiji proći - podsetio je ministar.

Osim toga, dodao je, Srbija je otvorena zemlja za sve koja će uvek pružiti pomoć onima kojima je to potrebno.

- Naša politika je ono što je rekao i naš predsednik Aleksandar Vučić a to je politika slobode, ravnopravnosti i da smo zemlja slobodnih ljudi. Vrlo dobro znamo iz prošlosti kako je to kada je neko proteran, kada se nalazi bez doma, šta to znači onome ko se nađe u takvim prilikama i koliko znači kada ti neko pruži ruku prijateljstva - naveo je Đorđević.

Srbija zato, poručio je, pruža ruku svima bez obzira na rasnu ili versku pripadnost i tako će biti ubuduće.

- To jeste i to će biti politika ove Vlade Srbije - zaključio je.

#Zoran Đorđević

'