AKTUELNO

Poguban je uticaj društvenih mreža na pojedince, a posebno na Vas gospođo Pešić, napisao je u otvorenom pismu politički analitičar i član UO Fondacije Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec.

Pratim Vaš politički „razvoj“ trideset godina, koliko se bavim politikom. Vi ste sociološkinja, doktorka nauka, čuvena borkinja za ljudska prava, perjanica „Druge Srbije“, navodna zagovornica pristojne i građanske Srbije. Imate osamdeset godina. Sve ovo govori da bi morali biti rasadnik mudrosti i iskustva. Umesto toga Tviter Vas je pretvorio u krvožednu psovačicu, u svojevrsnu osamdesetogodišnju verziju himere Sergeja Trifunovića i Boška Obradovića.

Tužno je biti svedok kako osoba poput Vas može nisko pasti. Bolan je pad od sociološkinje, doktorke nauka, pravašice, na nivo psovačice i ogorčene starice koja želi da ubija. Kako ste uspeli gospođo Pešić da tako nisko padnete?

Deo odgovora se sastoji u tome da su Vas decenijama precenjivali, zahvaljujući Vašoj prozapadnoj i antisrpskoj orijentaciji. A naznaka nedostojnosti, nije da nije bilo i ranije.Vi ste pramajka svih preletača. Bili ste članica deset političkih organizacija UJDI, Saveza reformskih snaga, Reformske stranke, GSS, Deposa, Otpora, Koalicije Zajedno, DOS-a, pokreta „5. oktobar“ i konačno LDP-a. Što je mnogo mnogo je. Toliko ste pouzdani.

Foto: Medija Centar Beograd/Twitter.com/Vesna Pesic

Kada ste bili predsednica GSS, tokom devedesetih, lažirali ste Skupštinu GSS, zbog toga što Vam je postalo jasno da će GSS za predsednika izabrati Žarka Koraća. U pomoć Vam je priskočio SPO i obezbedio Vam stotinak lažnih delegata, članova SPO, da glume delegate GSS. Žarko Korać je napustio GSS i formirao SDU. O Vašoj sramoti su tokom decenija svedočili i funkcioneri SPO, i SDU, ali i mediji. Zbog tog skandala ste se i povukli sa funkcije i predsedničku palicu GSS ste prepustili Goranu Svilanoviću.

Vaš pokojni suprug Srđa Popović je svojevremeno potpisao peticiju kojom se poziva na bombardovanje Srbije. U jednom intervju je tada rekao: „Pa dobro, ja sam advokat, tehnički gledano, da, počinio sam akt izdaje, po zakonima Srbije“. U svemu tome Vaš suprug je imao Vašu podršku.

Dok ste bili turistkinja ambasadorka u Meksiku, u domovinu su stizale informacije o Vašem „veselom“ životu uz tekilu, margarite, gvakamole, enčilade i marijače. Odnosi sa Meksikom su pali na nulu. Ole! Umesto Vašeg posla, osim konzumiranjem turizma i margarite, bavili ste se štancovanjem sočnih političkih izjava, kojih su bile pune srpske novine.

Foto: Medija Centar Beograd/Beta/Nenad Petrović

Vi ste podržali vlast SNS, i Tadićev pad 2012, i  2013. ste za „Novosti“ izjavili: „U tom smislu, jesam podržala Vladu, Dačića, Vučića i Dinkića, a i Tomislava Nikolića, i sve druge iz opozicije, koji se zalažu za rešavanje pitanje Kosova, i da Srbija ozbiljno nastavi put ka EU“. Vlast Srbije je zahvaljujući Vučiću i dalje na tom dobrom putu, ali Vi danas želite smrt Vučiću, na isti onaj način na koji  je ubijen Zoran Đinđić, i na Tviteru velite: „Sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu...“.

I tako ste se, gospođo Pešić, sa pozicije sociološkinje, doktorke nauka, i borkinje za ljudska prava, strmoglavili na poziciju Zvezdana i Legije, i na poziciju mnogih bezumnika koji godinama prete smrću Aleksandru Vučiću i članovima njegove porodice. Tako ste se 26.07.2019, opet na Tviteru podsmevali Vučiću i njegovoj deci, povodom pretnji smrću koje su dobili i tada ste napisali:„Napad na njegovu decu je izmišljotina po AV narudžbi… čovek sam sebe napada, a za te fore angažovao i decu… Who fucks them all“. Pola godine kasnije i Vi pozivate na Vučićevo ubistvo. Na kraju, pitanje za Vas gospođo Pešić, kao sociologa i borkinju za ljudska prava – da li Vukan, Milica, Danilo i Aleksandar Vučić imaju ljudska prava? Po Vama, nemaju - zaključuje Bakarec.

#Nebojša Bakarec

#Vesna Pešić

'