AKTUELNO

Lider Dveri Boško Obradović reagovao je danas, oštro, pa i uvredljivo, na izjavu poslanika i jednog od osnivača Demokratske stranke Dragoljuba Mićunović da je bojkot izbora besmislen, i poručio da bi Mićunović trebalo sam da izađe na izbore da bi se videlo koliku podršku ima.

"Da li je moguće: od komuniste, "jahanja popova" i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?!", napisao je Obradović na svom Tviter nalogu.

Mićunović je naime, ranije izjavio da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti.

- Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih intitucija, gde je ključan parlament - rekao je Mićunović.

On je rekao da se bojkotom izbora pravi i napetost u društvu, kroz pokušaje da se vanparlamentarnim sredstvima, uz građansku neposlušnost, konflikte i demonstracije, ugrožava vlast.

Time se, kako je rekao Mićunović, ostavlja prostor za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne zna se kuda vodi.

#Boško Obradović

#Dragoljub Mićunović

'