AKTUELNO

Tragom informacija da se u vojnom poljoprivrednim dobru u Moroviću uzgaja marihuana, što je pre izvesnog vremena objavila na tviteru saradnica Dragana Đilasa, Marinika Tepić, ekipa televizije Pink obišla je ovo imanje. Umesto marihuane u objektu su zatekli kokoške i jaja.

Novinarske ekipe mogle su da se uvere da se u četiri hale ovog vojnog dobra uzgajaju pilići, od izleganja do 18. nedelje života.

Preko puta te četiri hale, nalazi se još tri koje vojno dobro izdaje, ali kakotrenutno nemaju zakupca, one su prazne.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada dostignu određen uzrast, kokoške se prebacuju u četiri hale drugog pogona udaljenog nekoliko stotina metara u kome nose jaja.

Daliborka Rajnić, načelnik vojne ekonomije, objasnila je da se koke sa napunjenih 18. nedelja sele u objekte za sakupljanje jaja, nakon čega se vrši distribucija na tržište.

Ona ističe da su tvrdnje Marinike Tepić besmislene.

Foto: TV Pink Printscreen

„Njene optužbe su smešne. Vojska je najuređeniji sistem u našoj državi, i mifunkcionišemo po sistemu hijerarhije u svakom pogledu, tako da je to nedopustivo“, rekla je ona i pozvala Mariniku da dođe da se uveri u njene reči.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, da se na farmi u Moroviću ne gaje koke nosilje, nego marihuana, objavila je pre izvesnog vremena na tviteru saradnica Dragana Đilasa, Marinika Tepić uz slike iz vazduha objekatavojne ustanove Morović.

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, nakon snimaka i slika koje su stigle iz ovog vojnog dobra, ona se više nije oglašavala tim povodom.

#Farma

#morović

'