AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Muslimanske svetske lige – Rabite Muhameda Abdela Kerima El Isu, sa kojim je razgovarao o koracima za unapređenje saradnje, izrazivši zadovoljstvo što ona počinje ovom posetom.

Predsednik Vučić je pozdravio aktivnosti Rabite sa ciljem promocijetolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja verskih prava. On je, s tim uvezi, istakao da su od velikog značaja veze koje Rabita uspostavlja upravoslavnom svetu, te u tom smislu posebno ceni i današnji sastanakgeneralnog sekretara El Ise sa Patrijarhom srpskim Irinejem.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je rekao da poštujemo muslimansku zajednicu u Srbiji i svelikom pažnjom brinemo o njenom položaju, a da isto tako uvažavamo sveislamske zemlje.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

- Tradicija i kultura različitih islamskih zemalja su bliske srpskom narodu i kroz Pokret nesvrstanih zemalja. Zato i sada, kao suverena inezavisna zemlja, želimo da produbimo saradnju sa Muslimanskom svetskomligom i Organizacijom islamskih zemalja - rekao je predsednik Vučić. On jenaveo primer dobrih odnosa i odlične ekonomske saradnje Srbije sa UjedinjenimArapskim Emiratima.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Generalni sekretar El Isa je rekao da sa velikom radošću posećuje Srbiju, ukoju je došao prijateljski i s ljubavlju, a otići će oplemenjen srpskimvrednostima. On je naglasio koliko ceni trud predsednika Vučića za očuvanjeharmonije ne samo u Srbiji, nego i u svetu.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić i generalni sekretar El Isa su se dogovorili da u Beograduove godine bude održana konferencija Rabite, posvećena vezama pravoslavlja iislama, kao i drugih religija, na koju bi došli predstavnici različitih verskihzajednica iz celog sveta, čime bi i Srbija bila predstavljena kao zemljaotvorena za sve vere i narode.

#Aleksandar Vučić

'