AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na Tviteru sa šest poruka povodom intervjua lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa u nedeljniku Vreme.

U svom prvom Tvitu Brnabić je navela da je na putu za Prokuplje stigla da pročita Đilasov intervju i dala mu sve preporuke istakavši da je lepo objasnio zašto hoće bojkot.

Premijerka je zatim citirala šest Đilasovih najupečatljivijih izjava koje možete pročitati u nastavku:

1. "Nije Srbija bahatost, arogancija, kriminal, izdaja. Srbija je sve suprotno tome".

Eto, čovek shvatio zašto gubi izbore i objasnio zašto ih bojkotuje.

2. "Za šest meseci u Srbiji mogu ozbiljno da se povećaju plate", kaže Đilas i priznaje da za 10 godina na vlasti nije umeo. Jer kako je Vučić sa svojim timom uspeo u 5 godina da konsoliduje državu + poveća plate doktorima 42,5%, medicinskim sestrama 51,7%, a nastavnicima 33,6%.  

3. "Da bi se sve zaokružilo i napravio dobar život, potrebno je 4 godine", zaključio je Đilas, ali propustio da podseti da je jedan od većih 4-godišnjih uspeha njegove vlasti (2008-2012) povećanje minimalnih zarada za celih 12 evra na 172 evra koliko je tada u Srbiji bio minimalac.

4. "Ulaganje u obrazovanje i kulturu mora da bude drastično veće", podučio nas je Đilas i podsetio (nije, ali bi bilo fer da jeste) da je, na žalost svih nas, jedan od zapaženijih "uspeha" u kulturi u njegovo vreme bilo zatvaranje Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti.

5. "Moravski koridor je besmislica", ponavlja Đilas nikako ne mogavši sebi da objasni šta će ljudima u Kraljevu, Kruševcu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji... autoput? Na kraju, šta će nam internet u Srbiji, pa dok su bili na vlasti ni jedna škola nije imala internet, pa šta nam je falilo?! 

6. "Pobeda nad Vučićem je moguća samo ako se ujedine svi koji su protiv Vučića i koji ne propagiraju mržnju, nasilje, nepoštovanje ljudskih prava", shvatio je Đilas. Pogledao desno, video Boška; pogledao levo, video Veselinovića; saslušao Trifunovića i zaključio: u bojkotu je spas.

#Ana Brnabić

#Dragan Đilas

'