AKTUELNO

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Gordana Čomić izjavila je, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je već doneta odluka o njenom isključenju iz DS zbog prisustva na sednici parlamenta čime je prekinula strančki bojkota te institucije.

- Isključiće me iz Demokratske stranke – izjavila je pre dva dana poslanica Gordana Čomić, ističući da to zna nezvanično, ali i da je spremna na takav ishod, odnosno posledice toga što je prekinula bojkot parlamenta prethodne sedmice.

Komentarišući ovo, Dražen Ostojić, urednik "Srpskog telegrafa", ocenjuje da današnja Demokratska stranka nije ona ista kojoj su nekada pripadali Čomićeva, ali i Dragoljub Mićunović, koji se takođe našao na meti kritika samo zato što je izjavio da je bojkot izbora besmislen. 

- Jednostavno je: ko nije onakav kakvim su ga ljudi iz DS zamislili i zacrtali, odmah se proglašava Vučićevima i eliminiše se iz svih planova. Čomićeva se bori za pravu demokratsku priču, a ne za ono “ako nisi sa nama, onda si protiv nas” i očigledno je da sloboda mišljenja u ovakvoj Demokratskoj stranci ne postoji, tako da je normalno da se Čomićeva i DS odvoje jer svakako da nisu na istom nivou – ocenjuje Ostojić za "Novo jutro". 

Foto: TV Pink Printscreen

Gordana Čomić je političar u kojeg možete imati poverenja i koji se na civilizovan način bori za svoje političke ciljeve, što je i elementarni postulat demokratije, kaže Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima".

- Bojim se da smo se zbunili kada je o demokratiji reč i da je u društvu postalo normalno da izbori, parlament i političke arene više nisu mesta na kojima se osvaja vlast, već se to radi pomoću trikova, pritisaka i slično. Stičem utisak da se naša politička arena pretvorila u brutalnu borbu toga ko će prići kasi i to je katastrofalna stvar – ocenjuje Stojaković.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da od opozicije nije čuo plan ili program o tome šta bi trebalo menjati, a bojkot ocenjuje kao besmislen.

- Razumem nezadovoljstvo, ali se opozicioni lideri nisu ni profilisali. Tih lidera je mnogo i ne znamo ni koja je količina njihovog legitimiteta, znamo i vidimo samo njihovu prenaglašenu ambiciju – kaže Stojaković za “Novo jutro”.

#Dražen Ostojić

#Dušan Stojaković

#Gordana Čomić

#Novo jutro

'