AKTUELNO

Fejsbuk stranica "Kritična masa" iza koje, kako navode mediji, stoji propagandni tim dosovskog kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, objavila je video snimak u kome sumnjiči drugog dosovskog kandidata Sašu Jankovića za ubistvo studenta Predraga Gojkovića.

Na video snimku pod naslovom "Saša Janković - Laž ili istina" vidi se Jankovićevo gostovanje na RTS u kojem je izjavio da je 9. marta 1991. godine bio na ratištu, a zatim i napomena da je u pitanju LAŽ, jer "9.marta 1991. nije bilo sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije".

Autori snimka se dalje pitaju: "ako laže ovo... kako mu možemo verovati za..." aferu "Pištolj". Snimak "Kritične mase" završava se konstatacijom da "roditelji ubijenog Predraga Gojković 24 godine čekaju istinu".

Kako tvrdi portal Telepromter.rs, propagandni tim Vuka Jeremića napravio je više Fejsbuk stranica koje bi trebalo da liče na Fejsbuk stranice običnih građana, ali ustvari funkcionišu u sklopu Jeremićeve propagandne mašinerije.

Jedna od Fejsbuk stranica iza koje stoji Jeremić, navodi ovaj portal, zove se “Kritična masa”.

Na prvi pogled se čini da se radi o Fejsbuk stranici koju su verovatno spontano napravili neki mladi ljudi u znak bunta prema aktuelnom vladajućem establišmentu.

Međutim, kako Teleprompter.rs saznaje, Fejsbuk stranicu “Kritična masa” osnovao je i finansira propagandni tim Vuka Jeremića.

Kako se čini, stranica “Kritična masa” napravljena je početkom avgusta meseca, ali je aktivirana tek 6. januara ove godine, deset dana pre nego što je Jeremić zvanično saopštio da će se kandidovati na predsedničkim izborima, piše Telepromter.

Istog dana objavljena je sledeća poruka: “Vreme je da se osvestimo!”

Četiri dana kasnije, 10. januara, šest dana pre Jeremićeve kandidature, objavljen je kreativno izmontiran snimak pod nazivom “Top 10 laži o Vuku Jeremiću”.

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'